Podignute optužnice protiv carinika, policajaca…

Sa neta prenosimo.

USKOK je u srijedu pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao pet optužnica protiv čak 45 hrvatskih državljana, upletenih u primanje i davanje mita, zlouporabu ovlasti i protuzakonitog posredovanja.

Optužnicama se okrivljenicima stavlja na teret da su od ožujka 2010. do svibnja 2011. na području Krapinsko-zagorske i Primorsko-goranske županije počinili veći broj kaznenih djela.

Od ukupnog broja okrivljenika njih 14 su carinski službenici, četvorica policijski službenici, a jedan je državni inspektor. Okrivljeni carinski i policijski službenici su ostalim okrivljenicima omogućavali da preko više graničnih prijelaza, bez provedenog zakonom propisanog carinskog i policijskog postupka, uvezu robu različitih vrsta i količina u Hrvatsku.

Što se državnog inspektora tiče, on je nakon obavljenog građevinskog inspekcijskog nadzora na jednom građevinskom objektu u Opatiji, primio novac kako bi dozvolio daljnje građevinske radove unatoč utvrđenim nepravilnostima, navodi USKOK.

Podsjetimo, okrivljenici su ‘pali’ u akciji Carina koja je u svibnju 2011. godine rezultirala uhićenjima i pokretanjem istrage protiv čak 57 osoba. Od toga su osmorica jedno vrijeme provela u istražnom zatvoru.

O Autoru

Povezani Clanci

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better

Podržite nas!

Za pregled stranice kliknite na Like!

Powered by WordPress Popup